top of page

Yeni Yayın: Sermet Muhtar Alus’un 1934-1973 yılları arasında yayınladığı "Eski İstanbul’dan Portreler" Mustafa Kirenci ve Eren Yavuz tarafından yayına hazırlanarak Büyüyenay Yayınları tarafından neşredildi!

Rumeysa Dobra

19 Oca 2024

Eski İstanbul’dan Portreler, İstanbul’un geçmiş günlerinde yaşamış simalara dair oldukça çeşitli ve rengârenk bir insan kadrosuna sahip yazılarını bir araya getiriyor.

Sermet Muhtar Alus, İstanbul'a dair gözlemlerini, duyduklarını ve kaleme aldığı gazete tefrikalarıyla şehir tarihi ve sosyolojisine dair kıymetli bilgileri içeren yazılar yazmıştır. " Eski İstanbu'dan Portreler" adlı eserinde ise İstanbul'un geçmiş günlerinde yaşayan farklı simalarına dair yazıları bir araya getirmektedir.


Eski İstanbul'dan Portreler derlenerek hazırlanmıştır. Bu yazılar "Akşam, Yeni Sabah, Son Posta gazetelerinde; Aydede, Amcabey, Yedigün, Akbaba, Aydabir, Tarih Hazinesi mecmualarında yayınlanmış; Reşat Ekrem Koçu'nun hazırladığı İstanbul Ansiklopedisi’nin (1958-1973) çeşitli ciltlerinde madde olarak kaleme alınmıştır"


Kitapta yer alan yazılar ve simalar Alus'un farklı zaman dilimlerinde tanıdığı, arkadaş olduğu ya da hikayelerini başkalarından dinlediği kişiler üzerinden ilerlemektedir. Bu simalar üzerinden dönemin konjonktürü ve zihniyet dünyasına dair çıkarımlar yapabilmek mümkündür.


Detaylı bilgi için tıklayınız.

bottom of page