top of page

Yeni Yayın: Editörlüğünü Mustafa Yavuz'un yaptığı "Tabiattan Tıbba Osmanlı'da Canlı Bilimleri" adlı eser Ketebe Yayınları tarafından neşredildi!

Rumeysa Dobra

10 Oca 2024

2022'de düzenlenen OSARK oturumlarının bir çıktısı olan bu eser, Osmanlı tarihinin ilmî ve tıbbî tecrübesine işaret eden çalışmaları içeriyor.

Bu eser, 2022 senesinde OSARK'ta bildiri sunan Özkan Keskin, Bilge Canbay, Gökay Karaduman, Özge Togral, Gaye Danışan, Azize Fatma Çakır, Solmaz Ceren Özdemir, Nilgün Durusüt, Barışcan Ersöz, Sibel Murad ve Elif Gültekin'in bildirilerini kitap bölümüne dönüştürmesiyle ortaya çıkmıştır.


Genel manasıyla Osmanlı tarihinin ilmî ve tıbbî tecrübesini konu alan eserde "Osmanlı topraklarında yaşanan çekirge istilalarıyla mücadele süreçlerinden yırtıcı kuşlarla avcılığa, tarım kaynaklı hastalıklardan verem ilaçlarına, terminoloji ve adlandırmalardan tabiat ve zaman ilişkisine değin oldukça geniş bir yelpazede, alanında uzman isimlerce hazırlanmış ve muhtelif süreçlerle damıtılarak kaleme alınmış" yazılar yer almaktadır.


Bilim Tarihi'ne yönelik çalışmalar yapan araştırmacılar için geniş bir spektrum sağlayan "Tabiattan Tıbba Osmanlı’da Canlı Bilimleri" literatüre kıymetli bir katkı sunuyor.


Detaylı bilgi için tıklayınız.

bottom of page